10 tips waar je écht op moet letten bij het uitzoeken van jullie trouwfotograaf!

December 11, 2019

Gefeliciteerd! Jullie zijn verloofd, en de datum staat vast. Het plannen van jullie bruiloft kan nu echt beginnen! Met volle moed gaan jullie te werk. Vaak wordt als eerst de trouwlocatie gezocht en de jurk en dan: de fotograaf. Al snel kom je een hele waslijst tegen met tientallen fotografen. Hoe weet je nu welke fotograaf bij jullie past? Als bruidsfotograaf heb ik een paar goede tips voor jullie waar je op kan letten.

 

1. De stijl van de fotograaf

Ieder bruidspaar heeft een eigen smaak en elke fotograaf een eigen stijl. De ene fotograaf fotografeert heel licht en romantisch, de andere dark & moody. Weer een andere zal jullie huwelijk fris en kleurrijk vastleggen. Waar houden jullie van? Niet alleen de nabewerking is belangrijk, maar ook de soort foto's die gemaakt worden moeten je aanspreken. Zo fotografeert de ene fotograaf alleen geposeerde plaatjes, de andere weer heel losjes en journalistiek. De ene fotograaf fotografeert alle details op jullie bruiloft, de andere zal zich richten op de emoties van de gasten, het bruidspaar en de bruidskindjes.  Bekijk van te voren het uitgebreide portfolio van de fotograaf om te zien of de foto's écht bij jullie passen. Kijk niet alleen naar de reportage maar ook naar aankleedfoto's en foto's van het feest. 

 2. Professionaliteit van de fotograaf

De bruidsauto is terug gebracht naar de garage, de bloemen zijn na een paar weken wel vergaan en de jurk zal je niet elke vrijdagavond aantrekken. Daarom is het belangrijk dat de fotograaf echt 100% weet wat hij/zij doet, en dat je over 50 jaar de foto's kunt laten zien aan je (achter)kleinkinderen. Een bruidsfotograaf die dit werk voor de kost doet, heeft over elk scenario nagedacht. Er zijn momenteel duizenden bruidsfotografen in Nederland. Maar wanneer heb je met een professional te maken? Je wilt niet dat er iets misgaat met de foto's. 

Een fotograaf is ook maar een mens, dus heeft een professional altijd back-up geregeld.  Je wilt niet dat je de avond ervoor een belletje krijgt van de fotograaf dat hij/zij niet komt opdagen vanwege ziekte, oid. STRESS!! Gelukkig zit ik ook bij een netwerk aangesloten van professionele top fotografen. Zo kunnen wij in noodgevallen altijd op elkaar terug vallen!